Tattoo laseren ervaring: Simone neemt je mee bij haar eerste behandeling

Dit is Simone. Zij heeft een vrij donkere tattoo op haar enkel.

Simone neemt je mee tijdens haar allereerste laserbehandeling bij Cosmetique Totale Alphen aan den Rijn.

Wij zijn enorm blij dat Simone haar ervaring wilde delen, omdat onze huidtherapeuten best vaak de vraag krijgen of het tattoo laseren op een donkere huid mogelijk is (hint: ja, dat is mogelijk!).

Dankzij Simone kun je nu ook zien hoe het tatoeage verwijderen op een donkere huid precies in z’n werk gaat.

VERTEL EENS IETS MEER OVER JOUW TATOEAGES EN WAAROM JE ZE WILDE LATEN VERWIJDEREN?

“Ik ben Simone en ik heb een tatoeage op mijn enkel. Eigenlijk merk ik dat mensen naar mijn enkel kijken en vragen: “Goh, wat zit daar nou precies?”. In plaats van dat je heel goed kunt zien wat het is, is de tattoo een soort vlek geworden.

Ik heb het in een soort opwelling, toen ik 19 was, besloten om te doen. Toen vond ik het heel leuk. Op zich heb ik van de tatoeage geen spijt, maar wel van hoe het geworden is door de jaren heen. En daar wil ik dus heel graag van af.

Ik vind het heel erg spannend, dat we dit gaan doen. Maar ik ben er ook heel erg aan toe.”

WAAROM HEB JE VOOR EEN TATTOO LASERBEHANDELING BIJ COSMETIQUE TOTALE GEKOZEN?

“De huidtherapeut bij Cosmetique Totale heeft me verteld over het verwijderen van een tatoeage en dat heeft me laten besloten het ook echt te doen. Ik heb een consultgesprek gehad met huidtherapeut Rozemarijn. Daarin heb ik alle vragen kunnen stellen waar ik mee zat, omdat ik me afvroeg hoe de behandeling zou zijn. Rozemarijn heeft me heel veel verteld over de behandeling zelf.

Bij Cosmetique Totale kom ik al best wel een hele lange tijd. Ik kom hier voor huidbehandelingen en ik heb laatst ook mijn oksels laten laseren en de bikinilijn laten doen. Dus ik ben op zich wel kind aan huis bij Cosmetique Totale. Ik kijk met vertrouwen de tattoo laserbehandeling tegemoet.”

HOE HEB JE DE BEHANDELING ERVAREN?

“Nu na afloop, viel het me gelukkig heel erg mee. Het voelde in het begin een beetje als een speldenprikje, maar het ging zo snel en het is me echt heel erg meegevallen. Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat straks.”

Tattoo laseren ervaring: Eveline neemt je mee bij het consultgesprek

Zo’n tattoo laser consultgesprek, dat is toch best belangrijk. Dat merkte je al een het verhaal van Simone.

Daarom zijn we zo blij met onze klant Eveline, van wie we bij haar consultgesprek aanwezig mochten zijn. Zo kunnen we jou een blik achter de schermen geven.

Bekijk hiernaast de tattoo laser ervaring van Eveline.

HALLO EVELINE, VERTEL EENS IETS MEER OVER JOUW TATOEAGES EN WAAROM JE ZE WILDE LATEN VERWIJDEREN?

“Ik heb eigenlijk al een tijdje de gedachte dat ik van die tattoo af wil. Een aantal jaren geleden ben ik het al een beetje gaan volgen en onderzoeken en zag ik dat de lasers nog niet zo goed doorontwikkeld waren, waardoor ik niet zoveel vertrouwen had in het eindresultaat.

Nu heb ik al een aantal afspraken bij Cosmetique Totale gehad. Ik heb een goed gevoel bij de kliniek. Ik heb ook wat resultaten voorbij zien komen en toen had ik zoiets van ‘nu durf ik het aan!’. De tatoeage past niet meer bij me.”

ZEG HUIDTHERAPEUT ROZEMARIJN, WELKE VRAGEN STEL JIJ AAN IEMAND DIE INTERESSE HEEFT IN TATTOO LASEREN TIJDENS HET GRATIS CONSULTGESPREK?

“We hebben het dan onder andere over de tatoeage zelf en hoe oud deze is. Ook wil ik graag weten of de tattoo in het verleden in één keer is gezet of dat hij op een later moment nog eens is bijgewerkt.

Verder vraag ik door over de wens van de cliënt. Wil iemand er later eventueel nog een aparte tatoeage overheen zetten? Of mag de tatoeage gewoon lekker weg?

Daarnaast is het belangrijk dat ik de medisch voorgeschiedenis van een cliënt ken, eventueel medicijngebruik, of iemand al eerder vergelijkbare of andere behandelingen heeft ondergaan en nog meer!”

EN ROZEMARIJN, ZOU JIJ OOK KUNNEN UITLEGGEN HOE DE TATTOO LASERBEHANDELING PRECIES ERUIT ZIET?

“Wij werken met de Picolaser, gewoon de beste laser voor het verwijderen van tatoeages. De tatoeages gaan hiermee ook het snelste en het mooiste weg.

Voordat ik Eveline ga behandelen, maak ik de tatoeage eerst schoon met wat alcohol. Ze krijgt ook een beschermende bril op. Daarnaast werken we met luchtkoeling. Dus ik koel eerst de huid, waardoor je tijdens de behandeling zo min mogelijk pijn ervaart.

Als ik start met laseren, zie je op de huid een soort witte frost. Dat is eigenlijk de inkt die reageert. Dit betekent dat de inktdeeltjes klein worden vergruisd en dat kan het lichaam dan mooi afvoeren via het lymfesysteem.

Als dit gedeelte klaar is, ga ik over op het tweede gedeelte van de behandeling: de Focused Dots. Focused Dots maken kleine gaatjes in de huid. Hierdoor gaat de tatoeage sneller herstellen. Als afsluiting smeer ik de tatoeage in en plak ik ‘m af met een pleister.”

ZO EVELINE, HOE IS HET MET JE? HOE HEB JE DE BEHANDELING ERVAREN?

“Het is eigenlijk heel voorspoedig gegaan. Voor ik het wist, was de behandeling alweer voorbij. Het viel me heel erg mee, dus dat geeft weer moed voor de volgende behandelingen. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat.”

Tattoo laseren ervaring: Sanne deelt haar eindresultaat

Mogen we je voorstellen aan Sanne? Sanne had een donkere tatoeage op haar heup en een wat lichtere variant op haar pols.

Deze tattoos zijn gelukkig al voor een groot deel weg. Sanne heeft namelijk al zes laserbehandelingen bij Cosmetique Totale Rotterdam achter de rug.

Bedankt Sanne, dat we jouw verhaal als ‘gevorderde’ tattoo laser klant mochten delen! Bekijk hiernaast de video met Sanne's verhaal.

VERTEL EENS IETS MEER OVER JOUW TATOEAGES EN WAAROM JE ZE WILDE LATEN VERWIJDEREN?

“Ik heb 11 jaar geleden twee tatoeages laten zetten. Toen was ik 16, dus ik had er niet zo heel goed over nagedacht. Ik heb de tekst ‘The Heart of the Ocean’ op mijn heup staan, omdat ik de film Titanic heel leuk vond. En een anker op mijn pols. Een beetje in hetzelfde thema. Nu vind ik ze niet mooi meer.

In juni 2022 ben ik gaan googelen, om te kijken waar ik mijn tattoo kon laten weglaseren. Wel bij een professionele partij, want ik wilde er geen littekens aan overhouden. Toen kwam ik bij Cosmetique Totale terecht en ik heb nu inmiddels zes behandelingen gehad.”

HOE HEB JE DE BEHANDELINGEN ERVAREN?

“Ik heb de behandelingen ervaren als heel fijn. In het begin vond ik het superspannend. De eerste paar behandelingen deden ook echt wel wat zeer. Maar nu de laatste paar behandelingen doen echt totaal geen pijn en ik ben er ook niet meer zenuwachtig voor.

Er wordt altijd heel goed uitgelegd wat er gaat gebeuren, wat de nazorg is en ik word vaak gerust gesteld.”

EN WAT VIND JE VAN HET RESULTAAT VAN HET TATTOO WEGLASEREN?

“Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Het is nu meer een soort blauwe plek, dan dat je een tatoeage ziet. En ze trekken steeds meer weg. Ik ga nu mijn laatste behandeling in en ik heb er heel veel zin in om de laatste restjes weg te halen.

Ik ben zeer tevreden na zes behandelingen. Het ligt er natuurlijk aan, per persoon, hoeveel behandelingen je nodig hebt. Maar ik ben zeer tevreden, want de tattoo gaat goed weg.”

JOUW VOLGENDE STAP

Hopelijk heb je door deze tattoo laseren ervaringen een goed beeld gekregen van wat een tattoo laserbehandeling nu precies is en hoe de huidtherapeuten van Cosmetique Totale te werk gaan.

Klaar om de eerste stap te zetten?

Boek dan nu een gratis en vrijblijvend consult bij een Cosmetique Totale vestiging bij jou in de buurt.

 

BOEK JOUW CONSULT

Tattoo Laseren Gratis Consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT