Hoe was het vroeger, toen je net begon bij Cosmetique Totale?

“Toen ik startte waren we met 3 huidtherapeuten en reden we heel Nederland door, uiteraard met een stuk minder locaties dan nu maar van Groningen tot Maastricht, ik ben overal geweest. Vond het altijd superleuk om overal te komen, te netwerken en heb in die tijd super veel geleerd. Langzaamaan werd het team steeds iets groter en hadden we onderling veel contact met elkaar. We verzamelden in Alphen aan den Rijn om te vergaderen en daarna gingen we gezellig samen op stap.

Heel leuk om op terug te kijken. Met dat het team groter werd kwamen er nieuwe ideeën, nieuwe behandelmethodes, nieuwe locaties. Qua werk als huidtherapeute werd het nog leuker, uitdagender en kregen we de kans om met de nieuwste technieken te werken. Ook kreeg ik de kans om een eigen Cosmetique Totale vestiging te starten, eerst in Oosterhout later in Nijmegen.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Cosmetique Totale?

“Ik vind het mooi om te zien wat voor groei Cosmetique Totale heeft doorgemaakt, en nog steeds, nu bijvoorbeeld met de CT Doctors. Ook leuk om te zien dat iedere vestiging nu zijn eigen team heeft en zo met elkaar kunnen sparren en samenwerken, dat is nu veel meer dan jaren geleden. Ik denk dat we op die manier (nog steeds) veel van elkaar kunnen leren.”

Laserbehandeling Huidtherapeut

Wat is het raarste of grappigste dat je ooit meegemaakt hebt in al die jaren?

“Ik heb veel blunders begaan door de jaren heen, zo heb ik een keer 1,5 uur gereden naar een behandellocatie om er daar achter te komen dat ik mijn laser ben vergeten. Dus ik kon weer terug naar huis, de salon eigenaresse alle klanten laten verzetten (want in die hadden we nog geen secretaresses dus we moesten elkaar uit de brand helpen), en weer 1,5 uur terug om mijn behandeldag te starten.

Ik zal ook nooit vergeten dat in mijn allereerste week werd gevraagd of ik naar Groningen wilde, een ambulante locatie. Ik had nooit verder gereden dan mijn eigen dorp en de dorpjes daaromheen maar joh, gaan we gewoon doen! Net een nieuwe auto, daarmee moest ik tanken in Groningen, maar de code van mijn tankpas was ik kwijt. Al bellend met de directeur, mocht ik daar niet weg voordat ik betaald had. Ik had die dag drie cent op mijn bankrekening staan (vraag me niet waarom) en kon het dus ook zelf niet betalen, maar het was nog de tijd dat je niet direct geld kon overmaken. Daar ging vaak een dag overheen. Uiteindelijk moest onze directeur het geld overmaken en mocht ik gaan, maar jullie begrijpen: 3 uur verder, zweetoksels en stressvlekken verder ging ik vol goede moed naar die ambulante locatie, mijn eerste werkdag kon beginnen. Daarna heb ik nergens meer mijn hand voor omgedraaid.

Kortom, veel geleerd, veel blunders begaan maar vooral een hele leuke tijd gehad met elkaar en nog steeds!”

Wat staat er nog op jouw bucketlist als huidtherapeut?

“Tegenwoordig combineer ik het behandelen met mijn regiomanager taken voor Zuid/Oost Nederland, maar behandelen zal altijd mijn passie blijven. Ik hoop met nog veel nieuwe behandelmethodes te mogen werken, de techniek staat niet stil. Mijn favoriete behandeling in nu toch wel de CT Special

Wat is jouw tip aan andere huidtherapeuten?

“Tip van deze oude rot: Behaal de mooiste resultaten door mooie combinatie behandelingen of door net buiten je comfortzone te treden, uiteraard in overleg met je cliënt!”

CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT